Raceboardklassen i brettseiling er en internasjonalt anerkjent og standardisert disiplin som bringer seilere fra alle verdenshjørner sammen. Klassen er regulert av International Windsurfing Association (IWA), og følger et sett med regler og utstyrsspesifikasjoner for å sikre like konkurransevilkår. Seilere konkurrerer på lange og strømlinjeformede brett, vanligvis mellom 320 og 380 cm lange, og bruker gjerne seil mellom 7,8 og 9,5 m2.

Raceboard er egnet for mange typer forhold og vind, og har gode egenskaper både på skarp kryss og planende slør. Det arrangeres mange regattaer i raceboard klassen både internasjonalt og nasjonalt. Arrangementene tiltrekker seg deltakere med varierende erfaringsnivå, noe som gjør det til en inkluderende og tilgjengelig klasse for alle.

I Norge finner du det største raceboard miljøet i Lysakerfjorden Brettseilerklubb. Klubben har en gruppe på rundt 25 aktive regattaseilere, og det arrangeres regatta fra klubbens anlegg på Rolfstangen (Snarøya) hver onsdag. I regattaene deltar både nybegynnere og erfarne seilere. Flere deltar også i internasjonale konkurranser som EM og VM. Klassen har vært aktiv i klubben siden etableringen i ’81. Klubben tilbyr flere typer kurs og har mulighet for test av utstyr.

Europeans in Puck Poland

https://europeans2024.raceboard.org

Worlds in Cadiz Spain

https://worlds2024.raceboard.org

Linker til websider for Raceboard:

https://www.lysakerfjorden.no/regatta

https://raceboard.org/

https://www.facebook.com/RaceboardClass