Dette er kun en generell beskrivelse for kursoppleggene vi jobber med.


Fra nybegynner til «ekspert». Vi som driver med brettseiling aktivt, mener jo at dette er vannsporten du bør drive med. Våre dyktige instruktører lærer deg å seile brett. Først gjennom nybegynnerkurset, senere via din deltagelse på våre treninger.

Dette kurset er tilrettelagt for alle over 12 år. Du behøver ingen forkunnskaper for å delta.

Se eget barnekurs for dem som er 8-12 år.

Kursgjennomføringen:

Når alle deltakere er ankommet samles vi for litt generell informasjon om kurset. Her vil vi også sørge for at alle får introdusert seg selv, slik at deltakerne får en mulighet å bli litt bedre kjent med de andre på kurset. Alle våre kurs starter med litt teori og instruksjon på land før vi går ut på vannet for å seile. Normalt har vi maksimalt 6 personer på kurset / pr. instruktør.

Teori:

Den teoretiske delen er vel så viktig som den praktiske seilingen på vannet. Det vi går igjennom er som følger:

  • Valg av brett og seil, litt om utstyr generelt
  • Hvordan rigge et seil og hvordan utstyret fungerer
  • Alle skal deretter få rigge opp sitt seil de skal bruke
  • Instruksjon og trening på simulator på land
  • Valg av område vi skal seile på denne dagen
  • Ordensregler for Sømmevågen
  • Sikkerhet
  • Seiling på vannet:

Seilingen skal foregå innenfor anvist område. Hvis du ikke klarer dette vil instruktøren hente og slepe deg med båt tilbake til utgangspunktet. Instruktøren vil være behjelpelig med instruks fra båt etter beste evne, men må prioritere å slepe dem som befinner seg utenfor det anviste området.

Kansellering hvis dårlig vær:

Hvis arrangementet må kanselleres grunnet dårlig vær, vil alle som er påmeldt få beskjed på den epost, eller sms de er registrert med innen kl.13.00 kursdag.(innen kl. 20 dagen før ved Weekend kurs) Med dårlig vær menes uvær eller vind over frisk bris, ca. 10 m/s (20 knop). Ved vindstille vil kurset bli avlyst på stedet. Nytt tidspunkt for kurs bestemmes.

Kansellering hvis for få påmeldte:

Hvis det er for få påmeldte i forhold til vårt påkrevde minimumsantall på 3 deltakere, vil de som er påmeldt få beskjed på epost senest 6 timer før arrangementets start. Alternativt er det mulig å se antall deltakere på påmeldingssiden for arrangementet.

Bekledning:

Ta med badetøy til å ha under drakten. Hvis du låner/leier drakt må du ha t-skjorte under drakten av hensyn til hygiene.