NC Slalom på Lista – en suksess !!!

Årets første 2018 NC-slalom på Lista ble en suksess.

Etter at årets to første forsøk på å avholde NC slalom,(Trellevik/Lista) ble kansellert pga lite vind, gikk vindmeldingene endelig inn på Lista i helgen. Arrangøren fikk to nærmest perfekte dager med stabile 12m/s og sol hele lørdagen, og økende til 9 m/s på søndag.

Det ble avholdt 6 slalomeliminasjoner og 2 foilrace, noe som resultatmessig ga et godt bilde av hvem som er i best slalomform for øyeblikket. En Sondre Krey (North/Fanatic) i praktslag var det ingen som klarte å hamle opp med. Bent Bakke (NP/JP) var den som kom nærmest, med Arne Kristian Andreassen (Simmer/RRD) på 3.plass.

En gruppe på anstendige 23 deltagere hadde tatt turen til Lista. Fremdeles har norgescupen i slalom et visst old-boys preg, men med en stor gruppe juniorer, og ikke minst mange jenter er det kanskje håp om at vi kan få et mer sammensatt slalom-miljø fremover.

Bispen på Lista er nær den perfekte arena for denne type seilarrangementer. En litt kort, jibbeintens bane favoriserer god teknikk og tidlig planende utstyr. Uteserveringen på Bispen restaurant fungerer som et lite tribuneanlegg, der man har full oversikt over hele banen. Hvor godt Bispen egner seg til slalomeventer, illustreres best ved at helgens event ble arrangert av en enkelt mann, som også fungerte som stevnefotograf. Ved å gjøre ting så enkelt som dette, håper vi at terskelen for å kjøre lignende stevner i fremtiden skal bli så lav at vi får se sesonger med langt større konkurranseaktivitet blant slalomseilerene våre fremover.

Det ser ut som om Farsund kommune deler vår entusiasme for både brettseiling og Bispen. Vi fikk i helgen vite at de har bevilget 1 million kroner til en tilrettelegging av området for brettseilere. Bedre parkering, bedre riggeområder, og fjerning av stein i launchesonen er blant tiltakene som skal gjennomføres. I et område som i en årrekke har sendt helt andre signaler når det gjelder brettseiling gjennom en omfattende forbudspolitikk, er dette en svært gledelig signal.

Vi gleder oss til å invie det nye slalomanlegget på Bispen i 2019!

Artikkelen er skrevet av Miriam Rasmussen og alle de flotte bildene er tatt av Pål Fostervold. Takk for hjelpen 🙂

 

Et bilde av pallen – Sondre Krey, Bent Bakke, og Arne Kristian Andreassen

Flere bilder fra Lista finnes her: Bilder fra stevnet