Martin Klassemester i Formula 2016

Martin Møller Hovda ble suveren vinner av årets Klassemesterskap i Formula. Desverre manglet det noen få seilere til å få til et tellende NM. Men 15 Formula seilere hadde tatt turen til Arendal.

Lørdagen var det meldt noe vind og flott sommervær, men dessverre for seilerne og arrangøren ble vestavinden litt for ujevn. Det ble forsøkt med et par starter, men for ustabil vindstyrke endte med kansellering. Men det fine været gjorde grillingen utenfor bretthytta på Hove til en fin sosial sammenkomst.

Søndagen var det meldt ruskevær, med vind noe utpå dagen. Nord og nordøst er ikke den beste vindretningen utenfor Hove. Men den dreide noe mer øst, og det ble seilt 3 seilaser. Den siste i ganske frisk vind. Martin var suveren i alle tre seilasene og viser styrke nå før PWA world Cup debuten i Slalom i Hvide Sande denne uken. Magne Frønsdal var like suveren på andre plass. Selv om han har ikke har det nyeste brettet så er det ingenting å si på båtfarten til Magne. Han henger veldig godt med etter så mange år i toppen.

I lettvindsseilasene var det moro så at unggutten Christoffer Agasøster Gangdal (15) slå sin far i to av seilasene, men i siste seilasen ble han litt for lett og «gamlissen» Terje Granli Gangdal knep tredjeplassen 1 poeng foran Christoffer. Uansett lover det bra for VM Junior Formula som starter neste uke.

Erik Rondeel tok femte plassen.

Alt i alt et godt arrangement, og så håer vi at arrangementet ikke kolliderer med andre arrangementer neste år og at vi ser minst 20 Formula seilere på vannet.

Resultater

 

Bilder