Hvasser brettfestival – Rapport fra ytre bane

Av: Lars Due-Tønnessen

40 seilere fordelt på 34 i Bic Techno-klassen og 6 i RS:X, gjennomførte 8 seilaser på ytre bane i årets Brettfestival på Hvasser i helgen. Technogjengen har invitert de Polske seilklubbene vi i har vinter har hatt samlinger med, fra Gdansk og Sopot, til å delta i våre NorgesCuper, og 8 polske Technoseilere var denne gang med oss på startlinjen.

Vindforholdene var marginale og akkurat i grenseland, men med relativt korte baner og god pumpeteknikk var det absolutt forsvarlig å sette i gang alle seilasene.

Regattasjefen la en trapezoid bane med ytre loop, og en genial forkortelse av siste kryss for den yngste klassen, noe som gjorde at juniorene kom i mål omtrent samtidig med de mer erfarne.

De polske seilerne i 7,8-klassen ga våre svært god matching, men de Norske klarte likevel å kapre de tre første plassene, med Matteo Maaø fra KNS på toppen av pallen. Det var imponerende å se hvor mye kraft Matteo klarte å få ut av pumpetakene, gjennom hele banen, og han beviste at rå muskelkraft og god teknikk kan veie opp for at kroppen er større og ikke lenger ideell for Technobrettet.

hvasser 7,8

I 6,8-klassen var en av de polske jentene raskest, men med imponerende innsats av unge Nils-Henrik Lind fra Bergen Seilforening, bare ett lite poeng bak. Det blir moro å se mer fra denne lovende seileren fremover.

Hvasser 6,8

I juniorklassen med 5,8 m2 var det også hard konkurranse, og det er moro å se hvordan gjengen bytter på å komme først i mål. Med et par imponerende avsluttende seilaser var det NC-debutant Christian Linnerud fra KNS som trakk det lengste strået og inntok den øverste plassen på pallen foran Oda Sverre og Mina Mobekk.

hvasser 5,8

Trist for Formulaseilerne at det ikke ble nok vind til å gjennomføre noen NorgesCup-seilaser for dem, men det så ut som om de koste seg bra i sommersolen på indre bane med tandembrett og annet moro.