Suksess for Slalom på Lista

Norgescupen i slalom kom tilbake til Lista etter mange års fravær i helgen. Det kanskje mest vindsikre stedet i Norge har flere egnede steder å legge slalombaner, i helgen falt valget på Bispen (havnen på Borhaug, ettersom arrangør ikke disponerte båt).
Fordelene med Bispen som arena er at det er svært kompakt og oversiktlig noe som gjør det lett å arrangere stevner her. Grunnet sin beliggenhet like ved veien, (og mobilisering fra lokalt hold) trakk stevnet mange tilskuere noe som ga en ekstra hyggelig dimensjon til arrangementet.

Regattaen ble preget av flott vær og kraftig, stabil vind, som ga 6 eliminasjoner med sterke prestasjoner. Enkelte heat var svært jevne, og var sammensatt av landets både eldste og yngste slalomseilere. De yngre deltagerene som Audun Muribø, Simen Dokken og Martin Møller Hovda var alle med på å prege stevnet med solide prestasjoner innenfor topp 6, noe som lover godt for fremtiden.

Uoffisielle resultater viser at Alex Buch vant regattaen, knepent foran Martin Møller Hovda og Bent Bakke. Freestyler og nykommer Håkon Skorge kom inn på en sterk 4 plass sammen med Audun Muribø fra Tønsberg. Et annet gledelig faktum var at alle landsdeler sør for trondheim var representert.

Lista kommer til å be om å få flere norgescup stevner. Med to permanente slalombaner (Bispen og Kviljo) vil det i tillegg være mulig å trene alene eller sammen gjennom hele sommeren.

NBK takker Pål Fostervold og Miriam Rasmussen for godt initativ og et kjempearrangement. Ekstra takk til Pål for foto og film i tillegg.

Sjekk ut video fra regattaen her: https://vimeo.com/166996265

_______________________________________________________________________________

Stor interesse fro slalom racing:
STN (Slalom Team Norway) har hatt en reach på over 20000 i løpet av helgen, over 60 delinger, ca 350 likes, masse kommentarer og 4.2 k views på videoen fra lørdagen alene. Nesten all aktiviteten er fra Norge.

Dette vitner om en overraskende stor interesse for brettseiling og slalomracing i Norge, noe som er udelt positivt.