Gull til Martin Møller Hovda og rekordstor norsk deltagelse i Nordisk!

Nordisk mesterskap i formulawindsurfing og slalåm Rønbjerg, Danmark

premieutf

(Foto: AM Production)

Martin Møller Hovda ble nordisk mester i youth klassen og tok bronse overall i formulawindsurfing, etter sterk seiling med 2 plass som beste enkeltpassering. Vinner i overall var ikke uventet Sebastian Kornum fra Danmark. Sondre Krey ble nest beste nordmann på 7 plass.
Kristian Kramer Wendelborg ble best av de norske juniorene med bronse i klassen. Hele 7 norske juniorer stilte til start og viste lovende takter og ingen respekt for de eldre seilerne.
77 deltagere var påmeldt til regattaen med deltagere fra Danmark, Sverige, Norge og Tyskland. Norge stilte med 14 deltagere i regattaen. Det ble avviklet 6 seilaser i formula klassen.

Dessverre var det litt for lite vind til slalåm, men det ble gjennomført en slalåm eliminasjon som ble vunnet av Sondre Krey. Martin Møller Hovda kvalifiserte seg også til gull finale men tjuvstartet. I de innledende heatene lå han på 2-3 plass gjennom hele seilasen.
Blant juniorene tok Kristian Kramer Wendelborg og Christoffer Agasøster Gangdal seg videre til semifinalene. Christoffer var uheldig og rakk ikke starten i semifinalen, mens Kristian imponerte og gikk til topps i juniorklassen med 15 plass overall.

Gøy å se så mange norsk juniorer på startstreken, dette viser at bic klassen er en god inngangsport til både slalåm og formula i tillegg til RSX.
En annen som imponerer er evig unge Kjell «propell» Jacobsen som deltok i både formula og slalåm, det står det respekt av.

Resultater fra mesterskapet:
http://ronbjergopen.dk/resultater/